چه سرّی است در عاشورا و چه کیمیایی است حسین(علیه السلام)! مصباح الهدی و سفینة النّجاتی که هر روز را عاشورا و همه سرزمین ها را کربلا نمود! و چه خوش گفت رهبر فرزانه مان که ما هر چه داریم از محرّم و صفر داریم! حسین(علیه السلام) را باید در امور جهانی بشناسیم. چون او محدود به یک عصر و زمان نیست.
وجود مبارک ابیعبدالله برای جهانیان در قتلگاه شهادت پیام داد؛ فرمود: «إن لم یکن لکم دین و لا تخافون المعاد فکونوا أحراراً فی دنیاکم»؛ اگر دین ندارید و از معاد خود نمی هراسید لااقل در زندگی دنیوی تان آزاده باشید و رادمردی به خرج دهید. یعنی اگر مسلمان نیستند ولی بدانید اسلام دو پیام دارد: اگر مسلمانید احکام و حِکَمش مشخص است و اگر مسلمان نیستید، اگر بخواهید:
(یک) با مسلمان ها زندگی کنید،
(دو) مسلمان ها با شما زندگی کنند،
(سه) در محدوده درونگروهی با یکدیگر و با خودتان به سر ببرید،
اضلاع این مثلث را رادمردی و آزادگی تشکیل میدهد.
آن هایی که اسلامِ جهانی را انتظار دارند باید منتظر وجود مبارک ولیّ عصر باشند؛ حضرت که آمد کلّ جهان پرچمش یکی است و در چهره? پرچم وجود مبارک ولیّ عصر نوشته است: «البیعة لله»؛ یعنی مؤمنان پیمان یاری به خاطر خدا می بندند و پس از آن اسلام در همه جا گسترده می شود: لِیُظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ کُلِّهِ؛ تا (اسلام) بر همه دین ها ظاهر شود، (اگرچه مشرکان اکراه داشته باشند?. اما خود قرآن هم فرمود: وَمَا یَتَّبِعُ أَکْثَرُهُمْ إِلَّا ظَنّاً؛ و چنین نیست مگر آن که بسیاری از آن ها از گمان تبعیِّت می کنند. یعنی به حق که اسلام است روی نمی آورند.
ما بیانی داریم که باید همه به طرف دین دعوت شوند اما یک عده نمیپذیرند و نمیخواهند مسلمان شوند، بالأخره باید با آن ها در جهان زندگی کنیم یا نه؟ آن ها باید با ما زندگی کنند یا نه؟ آن ها باید با خودشان زندگی کنند یا نه؟ اضلاع این مثلث را حسینبنعلی(علیه السلام) در قتلگاه بیان کرده است. ما با بیان سید الشهداء میتوانیم با مردم جهان زندگی کنیم و آن ها با ما زندگی کنند و حتی بیشتر از این، آن ها هم با این کلام با یکدیگر می توانند زندگی کنند.